Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren (webstatistieken).

Eni zet nieuwe standaard met 0W-20 bio-motorolie

Eni heeft als een van de eerste ter wereld biologische motorolie ontwikkeld: Eni i-Sint Bio Tech 0W-20. Ten opzichte van een conventionele 0W-20 presteert de Eni i-Sint Bio Tech 17% beter. De high-performance bio-motorolie draagt zo nog nadrukkelijker bij aan een lagere emissie.

Eni i-Sint Bio Tech is samengesteld uit plantaardige olie voorzien van natuurlijke bio‑esters, aangevuld met additieven. In vergelijking met conventionele 0W-20 realiseert de Eni i-Sint Bio Tech een verbetering van 17 procent in de Fuel Economy Test (Sequence VI-D API). De verbetering is mogelijk dankzij de uitstekende smeereigenschappen bij lage temperaturen, een lage volatiliteit en een hoge oxidatiestabiliteit, waarbij de verversingsinterval van 30.000 km blijft gehandhaafd.

0W-20 is steeds vaker de standaard bij autofabrikanten om zo de emissie-eisen van 2030 te halen; een CO2-reductie van 37,5%. Motorolie met lage viscositeit vermindert de interne wrijving van de draaiende delen in de motor. Het gebruiken van dergelijke ‘dunne’ olie brengt twee technische uitdagingen met zich mee.

Door de dunnere oliefilm is het complexer om de oliefilm in stand te houden. De tweede uitdaging is het risico op vluchtigheid van de olie. Na intensieve research heeft Eni de oplossing gevonden om overmatige wrijving en versnelde slijtage in de motor tegen te gaan.

Eni i‑Sint Bio Tech 0W‑20 voldoet aan de eisen van alle Japanse hybride auto's. De verwachting is dat de Europese fabrikanten snel zullen volgen. Eni levert twee versies van de high-performance bio-olie: de Eni i‑Sint Bio Tech 0W‑20 (voor benzine‑ en hybride auto's) en Eni i-Sigma Bio 10W-30 (voor trucks).

Klik hier voor informatie over ons Eni assortiment.